Centelles Pastor, Jaume

Centelles Pastor, Jaume

(L'Hospitalet, 1954) és mestre de l'escola Sant Josep-El ì Pi de l'Hospitalet de Llobregat des de fa trenta-cinc ì anys. Actualment compagina la direcció del centre ì educatiu amb la docència directa a l'educació infantil. ì Ha impulsat, conjuntament amb l'equip de biblioteca, un ì programa d'invitació a la lectura que va ser mereixedor ì l'any 2008 del segon premi del Concurso Nacional de ì Buenas Prácticas en Bibliotecas Escolares que atorga el ì Ministerio de Educación y Ciencia. Va guanyar el Premi de Pedagogia Rosa Sensat l'any 2004 ì amb el seu treball «La biblioteca, el cor de l'escola». Coordina el grup de treball «La lectura: passió o ì pressió?» de l'Associació de Mestres Rosa Sensat de ì Barcelona i forma part del Grup de Recerca Poció. Poesia ì i Educació adscrit a la UB que elaboren el web Viu la ì poesia i van publicar a Graó l'any 2009 Poesia i ì educació. D'Internet a l'aula dins la collecció ì Biblioteca d'Articles, 173. Collabora amb el servei de biblioteques de l'Ajuntament ì de l'Hospitalet en la tria de les lectures que han de ì llegir els nois i les noies de cinquè de primària que ì participen en l'activitat «La lliga dels llibres». A part dels seus escrits a la revista Guix a la secció ì «Viure la lectura», escriu habitualment a la revista Mi ì biblioteca on durant quatre anys ha elaborat els articles ì de la secció «La biblioteca escolar... de principio a ì fin» i actualment ha encetat la secció «Bibliotecas... de ì película». Adreça del web personal www.jaumecentelles.cat

El abrazo de la literatura

Centelles Pastor, Jaume

Sinopsis de El abrazo de la literatura
Itinerarios lectores para infantil y primaria

45 itinerarios lectores con un sinfín de personajes extraordinarios que divierten, emocionan y permiten explicar la vida a nuestros alumnos y alumnas. Con sus aventuras podrán relacionar y reconocer algunos de los conflictos a los que se van a enfrentar, comprobar cómo los resuelven los héroes de papel y adquirir estrategias útiles para ellos mismos.

Cada una de las lecturas va acompañada de una propuesta didáctica, más o menos estimulante, divertida, reflexiva o emotiva, contrastada en la práctica de aula.

PUBLICACIONES DE Centelles Pastor, Jaume